Lakossági mentálhigiénés tanácsadás

Egyéni és csoportos foglalkozásokról részletesebben

A hagyományos, egyéni mentálhigiénés tanácsadást keresők számára már két budapesti helyszínen is jelen vagyunk! Igény szerint további szolgálatásként lehetőséget kínálunk online- (skype-alapú) tanácsadásra is.

Lelki eredetű problémák úgy, mint stressz, depresszió, szorongás, párkapcsolati gondok, drog és alkoholfüggőség valamint trauma/gyász és életvezetési-nehézségek akarva akaratlanul bizony kihatnak az ember mindennapjaira és így a munkavégzésére is. A problémák okozta lelki stressz bizony toxikus hatású, azaz átvitt értelemben mérgez minket, további belső feszültséget, kilátástalanságot vagy akár ürességet okozva.

Tapasztalataink alapján, a problémák természete szerint beszélgetős, vagy coaching jellegű irányított megoldás centrikus technikák alkalmazásával a kisebb nagyobb problémák kezelhetővé válnak, ahogyan elménk az összefüggéseket egyre jobban átlátja önismeretünk is tágul.

A probléma/megoldás - orientált beszélgetések folyamatáról röviden


Tapasztalatok azt mutatják, hogy gyakran nem "csak" a tünettel, hanem sokszor a mögöttes pszichológiai tartalommal is foglalkoznunk kell. A rejtett összefüggések feltárásával a tünetek és problémák elnyomására fordított energiáink felszabadulhatnak és megerősödve letisztultabb önismerettel, gyakran megváltozott szemlélettel tekintünk vissza a korábbi problémáinkra. Nagy biztonságot jelent, ha tudja az ember, hogy mit miért tesz, és nem sodródik az életben.

Ebben a speciális kapcsolatban nincs direkt tanácsadás! Az egyén önmaga hozza meg a döntéseit, a szakember ebben a folyamatban támogatóként és "idegenvezetőként" segédkezik.

Coaching technika egy-egy valós a munkateljesítményre kiható probléma kezelésére alkalmas módszer! A coaching technika ma már szélesen elterjedt felnőttképzési metodika. Sajnálatos módon, költséges volta miatt, elsősorban kulcspozícióban dolgozó munkatársak számára alkalmazott megoldás, pedig e kifejezetten gyakorlat orientált technika gyors felismerésekhez és probléma-megoldáshoz képes juttatni bennünket egy adott munkavégzéssel vagy akár családi élethelyzettel kapcsolatos kérdésben. Mivel a tanácsadás bizalmas keretek között zajlik a vonatkozó adatkezelési és titoktartási irányelvekről itt olvashat bővebben.

Tudjon meg többet!


  • További gondolatok az egyéni beszélgetős foglalkozásokhoz
  • Csoportterápia és coaching
  • Online (egyéni) mentálos foglalkozások
  • Titoktartás keretei
  • Letölthető segédletek

  • Szeretne időpontot foglalni?