Lakossági mentálhigiénés tanácsadás

Egyéni és csoportos foglalkozásokról részletesebben

A hagyományos, egyéni mentálhigiénés tanácsadást keresők számára már két budapesti helyszínen is jelen vagyunk! Igény szerint további szolgálatásként lehetőséget kínálunk online- (skype-alapú) tanácsadásra is.

Lelki eredetű problémák úgy, mint stressz, depresszió, szorongás, párkapcsolati gondok, drog és alkoholfüggőség valamint trauma/gyász és életvezetési-nehézségek akarva akaratlanul bizony kihatnak az ember mindennapjaira és így a munkavégzésére is. A problémák okozta lelki stressz bizony toxikus hatású, azaz átvitt értelemben mérgez minket, további belső feszültséget, kilátástalanságot vagy akár ürességet okozva.

Tapasztalataink alapján, a problémák természete szerint beszélgetős, vagy coaching jellegű irányított megoldás centrikus technikák alkalmazásával a kisebb nagyobb problémák kezelhetővé válnak, ahogyan elménk az összefüggéseket egyre jobban átlátja önismeretünk is tágul.

A probléma/megoldás - orientált beszélgetések folyamatáról röviden


Tapasztalatok azt mutatják, hogy gyakran nem "csak" a tünettel, hanem sokszor a mögöttes pszichológiai tartalommal is foglalkoznunk kell. A rejtett összefüggések feltárásával a tünetek és problémák elnyomására fordított energiáink felszabadulhatnak és megerősödve letisztultabb önismerettel, gyakran megváltozott szemlélettel tekintünk vissza a korábbi problémáinkra. Nagy biztonságot jelent, ha tudja az ember, hogy mit miért tesz, és nem sodródik az életben.

Ebben a speciális kapcsolatban nincs direkt tanácsadás! Az egyén önmaga hozza meg a döntéseit, a szakember ebben a folyamatban támogatóként és "idegenvezetőként" segédkezik.

Coaching technika egy-egy valós a munkateljesítményre kiható probléma kezelésére alkalmas módszer! A coaching technika ma már szélesen elterjedt felnőttképzési metodika. Sajnálatos módon, költséges volta miatt, elsősorban kulcspozícióban dolgozó munkatársak számára alkalmazott megoldás, pedig e kifejezetten gyakorlat orientált technika gyors felismerésekhez és probléma-megoldáshoz képes juttatni bennünket egy adott munkavégzéssel vagy akár családi élethelyzettel kapcsolatos kérdésben. Mivel a tanácsadás bizalmas keretek között zajlik a vonatkozó adatkezelési és titoktartási irányelvekről itt olvashat bővebben.

Ajándékozzon foglalkozást ismerősének vagy hozzátartozójának!


Tapasztaljuk, hogy egyéni foglakozásra sokszor azok nem jutnak el akiknek nagy szükségük lenne arra! Ezen szeretnénk változtatni azzal a kezdeményezéssel, hogy ajnádékutalvány formájában kínálunk egy vagy több alkalmas foglalkozást a nem névre szóló utalvány birtokosának. Az alábbi linkre kattintva tudhat meg többet erről a szolgáltatásunkról.

Ajándékozon foglalkozást!

Tudjon meg többet!


  • További gondolatok az egyéni beszélgetős foglalkozásokhoz
  • Csoportterápia és coaching
  • Online (egyéni) mentálos foglalkozások
  • Titoktartás keretei
  • Letölthető segédletek

  • Szeretne időpontot foglalni?